Andelsmedlem

CSA

Bli andelsmedlem

Vi använder CSA-modellen (Community Supported Agriculture) vilket innebär att det lokala samhället understöttar den lokala matförsörjningen. Rent praktiskt innebär det att man köper en andel av säsongens skörd i förväg.

På så sätt skapar ni medlemmar förutsättningar för en småskalig ekologisk odling, eftersom vi har de flesta av säsongens utgifter på vintern. När vi redan har sålt en del av skörden kan vi välja vad vi odlar efter säsong, klimat och biologisk mångfald. Då blir resultatet en mer hållbar odling med större skörd, mindre svinn och mindre stressade odlare!

CSA

Detta erbjuder vi

Under säsongen erbjuder vi varje vecka ett varierat utbud av smakrika, färgglada, nyttiga och inte sällan ovanliga grönsaker, samt giftfria buketter och snittblommor. Vi har öppet varje fredag och lördag med planerad start någon gång i juni. Du väljer själv om du väl hämta en andel i form av en grönsakskasse till ett värde av 300 kronor, eller om du vill handla fritt för pengarna du har betalat in. En andel kostar 3900 kronor och motsvarar 13 grönsakskassar. Det går bra att pausa några veckor om man åker bort på semester. Sortimentet och innehållet i andelarna kommer att variera efter säsong och vissa veckor har vi mer grönsaker än andra. Detta beror på att få grödor är skördeklara tidigt på säsongen och att vädret kan komma att påverka skörden.  

CSA

Anmäl dig som andelsmedlem