Andelsmedlem

CSA

Bli andelsmedlem

Vi använder CSA-modellen (Community Supported Agriculture) vilket innebär att det lokala samhället understöttar den lokala matförsörjningen. Rent praktiskt innebär det att man köper en andel av säsongens skörd i förväg.

På så sätt skapar ni medlemmar förutsättningar för en småskalig ekologisk odling, eftersom vi har de flesta av säsongens utgifter på vintern. När vi redan har sålt en del av skörden kan vi välja vad vi odlar efter säsong, klimat och biologisk mångfald. Då blir resultatet en mer hållbar odling med större skörd, mindre svinn och mindre stressade odlare!

CSA

Detta får ni

Ni kommer få ett varierat utbud av smakrika, färgglada, nyttiga och inte sällan ovanliga grönsaker, varje vecka i ca 20 veckor, planerad start i början av juni. Det finns också möjlighet att få en halv andel för mindre hushåll, då hämtar man varannan vecka. Det går bra att pausa ett par veckor om man åker bort på semester. Innehållet kommer variera efter säsong och vissa veckor blir det mer grönsaker än andra. Detta beror på att få grödor är skördeklara tidigt på säsongen och att vädret kommer att påverka skörden.

CSA

Anmäl dig som andelsmedlem